Ge kunden vad den vill ha

Om ni har bilförsäljning som del av verksamheten eller ha möjlighet att samarbeta med en bilförsäljare i närheten verkstaden så går det kanske att erbjuda din kund att provköra en ny bil i samma kategori medan deras egna bil är på din verkstad. Din kund får tag på en ersättningsbil och bilförsäljaren för möjlighet att demonstrera sin bil för en potentiell kund. Du förbättrar ditt erbjudande, kunden får ett problem mindre och bilförsäljaren slipper bjuda på ballonger och gratis glass till barnen för att locka någon att provköra en bil.

Vinn din kunds förtroende genom att lyssna på henne eller honom

Vi föds med två öron och en mun. Det finns många anledningar till det, men låt oss säga att det beror på att det är viktigare att lyssna än att prata.

Om du först tar reda på vad din kund är ute efter så kan du föreslå en eller flera lösningar som du och din personal kan erbjuda. Det här kan låta självklart, men det är tyvärr inte alltid det.

Din verkstad kan inte göra allt för alla, men du vet vad ni kan göra.

Nöjda kunder som återkommer är lönsamma kunder i det långa loppet. Det är därför du skall se till att göra dina kunder nöjda.

Du och dina kollegor har en massa kunskap som dina kunder saknar. Bjud på den kunskapen och visa att ni bryr er om era kunder och deras bilar. Ni finns till för att de skall ha så lite besvär som möjligt med sina bilar.

Skaffa dig ett kundregister där du för in anteckningar om dina kunder, deras bilar och behov. Se till att alltid hålla kundregistret aktuellt. Se till att du kan sortera uppgifterna på såväl personnamn som bilens registreringsnummer.

Ju bättre du känner din kund, desto bättre råd och service kan du erbjuda.

Läs mer om detta i vår guide om hur du skaffar, behåller och utvecklar dina kunder.